Doe-het-zelf

Doe-het-zelf, het is inmiddels een heus begrip geworden. Alle grote bouwmarkten hebben speciale pagina’s voor allerlei tips en advies over doe-het-zelf. Op deze pagina vind je alles over het fenomeen doe-het-zelf.

Wat is doe-het-zelf?

Doe-het-zelf, vaker klussen genoemd, is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die iemand doet. Dit kan dus bijvoorbeeld laminaat leggen zijn of het plafond schilderen. Vaak maken doe-het-zelvers ook eigen meubels. Meestal wordt hier steigerhout voor gebruikt. Doe-het-zelven is in de jaren ’60 en ’70 populair geworden bij een groter publiek. Ook de opkomst van bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma is geheel te danken aan de ontwikkeling deze ontwikkeling.

Bouwmarkten, hoe gaat het ermee en welke is het beste?

Veel ondernemers speelden slim in op de doe-het-zelf trend en zijn begonnen met het opstarten van bouwmarkten. In de eerste plaats was de doelgroep vooral mannen. Deze doelgroep is inmiddels veel verder uitgebreid. Ook vrouwen en ouderen zijn nu een belangrijk deel in deze doelgroep. De doe-het-zelf bouwmarkten zijn onderling steeds harder aan het concurreren. De markt begint een prijsvechters markt te worden. Bouwmarkten zoals de Parxis en Gamma worden steeds groter. Hierdoor verliezen speciaalzaken veel terrein. Ook de opkomst van enkele online bouwmarkten zorgt ervoor dat speciaalzaken nauwelijks nog bestaansrecht hebben. De grote bouwmarkten moeten wel een inhaalslag gaan maken op het gebied van online retailen, want hier hebben ze veel laten liggen. Al met al zullen doe-het-zelf bouwmarkten nog lange tijd bestaan en kunnen klussers er nog altijd terecht voor al hun klusmateriaal.

Klusadvies, klustips en klus ideeën

Op de websites van bouwmarkten zijn veel klusadviezen en klustips te vinden. Ook blogs, zoals doe-het-zelf-plaza.nl, hebben een geruime aanbod aan klusadvies en klustips. Bekijk de blogs hier, voor meer klusadvies en klustips. Klik hier voor allerlei klus ideeën en doe-het-zelf handleidingen. Ben jij een huis aan het inrichten en heb je wat inspiratie nodig? Klik dan hier.

Steigerhouten bouwtekening

Steigerhout is tegenwoordig mateloos populair. Het is een multifunctioneel materiaal dat ook nog eens voordelig is en weinig onderhoud nodig heeft. Een trend onder doe-het-zelvers is dan ook meubels maken van steigerhout. Veel mensen zijn opzoek naar bouwtekeningen. Ikzelf ben ook vaak opzoek geweest naar bouwtekeningen. Dit is vaak een helse zoektocht dat veel tijd in beslag neemt. Deze tijd had ik liever willen besteden aan het maken van meubels. Ik heb al veel bouwtekeningen verzamelt en wil deze graag met jou delen. Klik hier om je in te schrijven voor de gratis bouwtekeningen. Ik stuur de steigerhouten bouwtekeningen in .PDF bestanden naar je toe. Al deze bouwtekeningen zijn van professionele kwaliteit.

Ik wens jou nog veel doe-het-zelf plezier. Mocht je vragen hebben of heb jij zelf iets gemaakt dat je leuk vindt om te delen? Stuur dan een mailtje naar info@doe-het-zelf-plaza.nl. Ik ben altijd benieuwd naar doe-het-zelf projecten van anderen!