Zelf Steigerhouten Wanddecoractie Maken? Hoe Doe Je Dat?

Steigerhouten wanddecoratie is erg mooi om je huis mee in te richten. Deze wanddecoractieborden kosten al snel meer dan €40. Zelf steigerhouten wanddecoratie maken is goedkoper en daarnaast ook nog een erg leuk doe-het-zelf project. Bekijk hier hoe je dit zelf kunt maken!

Wat heb ik nodig?

Voor steigerhouten wanddecoratie heb je niet veel nodig. Alleen een zaag en een schroevendraaier is al genoeg. Natuurlijk heb je ook wat steigerhout nodig. Als je de beschikking hebt over een decoupeerzaag dan zou ik deze zeker gebruiken. Met een decoupeerzaag kun je mooie vormen uit het steigerhout zagen. Je kunt het hout bijvoorbeeld in de vorm van een hartje zagen. Natuurlijk kun je ook gewoon een rechthoek eruit zagen.

Hoe monteer ik steigerhouten planken?

Als eerste moet je de planken op gelijke lengte zagen. Schroef hierna twee latten aan de achterkant van de planken. Deze planken houden de steigerhouten planken bij elkaar. Zaag hierna paar kleine plankjes die aan de voorkant als afzetruimte dienen. Schroef deze plankjes vanaf de achterkant vast.
Steigerhouten wanddecoratie in een ovale vorm maken

Wil je zelf een steigerhouten wanddecoratie in een ovale vorm maken? Lees hier dan de handleiding!

Wat heb ik hiervoor nodig?

1. Een steigerhouten plank van 30x195x2500mm
2. Een doos zelfborende schroeven van 5x50mm

Wat is het stappenplan?

1. Verbind de steigerhoutenplanken
2. Teken hierna de ovale vorm af en zaag deze uit

Bouwtekeningen voor het maken van steigerhouten wanddecoratie in ovale vorm

Deze bouwtekeningen worden gratis aangeboden door Cando Steigerhout.
steigerhouten-wanddecoratie-stap1

steigerhouten-wanddecoratie-stap2

steigerhouten-wanddecoratie-stap3

De letter A op deze bouwtekeningen zijn 3 steigerhouten planken van 30 x 195 x 600 mm. De letter B zijn steigerhouten planken van 30 x 195 x 700 mm. De schroeven op deze bouwtekeningen zijn de zelfborende schroeven van 5 x 50 mm.

wandbord-steigerhout-onderdelen

Opzoek naar meer gratis bouwtekeningen?

Ben jij opzoek naar meer bouwtekeningen voor banken, bijzettafels, bedden, bureaus en kasten en nog veel meer? Schrijf je dan hieronder in voor de gratis professionele bouwtekeningen van doe-het-zelf-plaza.nl! Ook ontvang je wekelijks klusadvies en exclusieve klustips!

Leaderboard-728x901

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*