Zelf Een Steigerhouten Carport Bouwen? Bekijk Hier Hoe Je Dat Doet!

zelf-een-carport-maken

Het is zeer handig om een steigerhouten carport te hebben. Je auto raakt niet beschadigd tijdens een flinke hagelbui en de auto staat altijd droog. Er zijn echter wel een aantal belangrijke voorbereidingen nodig voordat je kunt beginnen met het bouwen van een steigerhouten carport. Lees in dit artikel hoe jij dit zelf kunt gaan bouwen!
Voorbereidingen

Voor het bouwen van een carport zijn er belangrijke voorbereidingen nodig. Hieronder vindt je de 5 belangrijkste voorbereidingen op een rijtje.

1. De beschikbare ruimte en locatie

De belangrijkste voorbereiding is het opmeten van je oprit. Is er wel genoeg plaatst voor een carport? Normaal gesproken worden carports direct aan de garage aangebouwd. Je moet natuurlijk even checken of dit wel gaat. Er zijn ook huizen zonder garages. Heb jij een huis zonder garage? Dan kun je een carport aan de zijkant van je huis bouwen, mits er plaats voor is.

2. Afmetingen van de carport en het type carport

Daarna moet je kijken wat voor een type carport je wilt gaan bouwen. Krijgt het een plat dak of een punt dak? Een puntdak heeft als voordeel dat er nog een deel van het carport gebruikt kan worden als opslagruimte. Een nadeel is dat het bouwen van het carport waarschijnlijk duurder uitvalt. Je kunt er ook voor kiezen om de zijkanten dicht te timmeren. Veel mensen laten hun carports begroeien met klimplanten. Dit ziet er vaak erg mooi en leuk uit.

3. Keuze van het materiaal

Hierna is de materiaal keuze erg belangrijk. Steigerhout is een goed materiaal. Het heeft weinig onderhoud nodig en is ook nog eens voordelig. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan metselen. Dit is wel vaak een duur grapje. Daarom kiezen mensen over het algemeen sneller om en carport van hout te maken.

4. Vergunningen

Ook moet je kijken of je een vergunning nodig hebt. Dit kun je altijd navragen bij de gemeente. Een carport bouwen zonder navraag te doen kan voor grote problemen zorgen. Stel je voor dat je een carport hebt gebouwd, waar je een vergunning voor nodig had …

5. De juiste bouwtekeningen voor een steigerhouten carport

bouwtekening steigerhouten carport
Bouwtekeningen zijn natuurlijk erg belangrijk voor doe-het-zelf projecten. Dus ook voor het bouwen van een eigen carport. Wil jij gratis professionele bouwtekeningen voor te bouwen van een carport en nog veel meer ontvangen in je mailbox? Laat dan hieronder je voornaam en je email achter en je krijgt direct gratis bouwtekeningen in je mailbox!

Leaderboard-728x901

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*