Zelf een bureau maken? Kijk hier voor een handleiding!

zelf-een-bureau-maken

Bureau’s, je hebt er tegenwoordig honderden van. Het is natuurlijk veel leuker om zelf een bureau te maken, dan om ene te gaan kopen. Als jij zelf een bureau maakt kun je het helemaal aanpassen aan hoe jij het wilt. Super handig toch? Op deze pagina vind jij alle informatie die je nodig hebt bij het maken van je eigen bureau. Dus, wil jij zelf een bureau maken? Lees dan snel verder!

Voorbereidingen

Zoals ik altijd zeg: “Een goede voorbereiding is het halve werk.” En dit klopt tot nu toe nog altijd.

Als eerste check je altijd even of je al het gereedschap hebt klaarliggen. Ook moet je altijd even kijken of het gereedschap niet versleten of kapot is. Ik kan dit niet vaak genoeg zeggen, het is heel gevaarlijk om met versleten of kapot gereedschap te werken.

Je moet natuurlijk eerst goed het idee in je hoofd hebben. Je kunt tegenwoordig al veel inspiratie opdoen op Pinterest. Daarnaast helpen veel bouwmarkten je ook online. Als je het idee goed in je hoofd hebt om zelf een bureau te maken, dan kom je geheid verder.

Het handigste is om een houtsoort als materiaal te kiezen. Met hout kun je heel gemakkelijk doe-het-zelven. Zelf een bureau van steigerhout maken is het gemakkelijkste. Een bureau maken van eikenhout is ook mogelijk. Ik raad je wel aan om het hout eerst te bewerken. Een bureau dat gemaakt is van ruw hout is natuurlijk niet heel comfortabel om op te werken.

Daarnaast moet je natuurlijk beschikken over een professionele bouwtekening. Bouwtekeningen met een onderdelenlijst en/of boodschappenlijst zijn heel handig. Zo kun je precies zien welke onderdelen je nodig hebt en wat je allemaal moet inkopen bij de bouwmarkt.

Ik kan je nu al zeggen dat je zeer waarschijnlijk zijbeugels voor het bureau nodig hebt, zodat je het bureau kunt bevestigen.

Wanneer je de juiste bouwtekening en de goede onderdelen in huis hebt, dan is het maken van je eigen bureau een fluitje van een cent.
Bouwtekeningen voor het zelf maken van een bureau

Zoals ik hierboven al vermeld had zijn bouwtekeningen zeer belangrijk bij het maken van een eigen bureau. Bij doe-het-zelf-plaza.nl kun jij je inschrijven voor gratis bouwtekeningen. Hier krijg je om de paar dagen paar gratis bouwtekeningen toegestuurd.

Hieronder vind je een link waar jij direct professionele bouwtekeningen voor het maken van een bureau kunt downloaden.

Klik hier om direct de bouwtekeningen te bekijken >>>

Mocht je een vraag hebben tijdens het maken van je bureau? Of wil je nog wat extra tips of advies? Neem dan gerust contact met mij op.

Ik wens je heel erg veel klusplezier!

Leaderboard-728x901

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*