Steigerhouten bank maken? Kijk hier hoe je dat doet!

Steigerhouten bank maken? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina vind jij een simpele handleiding + waardevolle bouwtekeningen om zelf een steigerhouten bank te maken. Dus ben jij van plan om binnenkort zelf een bank te gaan maken? Dan raad ik jou aan om dit artikel zeker te lezen!

Steigerhouten bank maken. Wat heb ik nodig?

Hieronder vind jij alle benodigde materialen die je nodig hebt om zelf een steigerhouten bank te maken.

  • 11x steigerplanken van 30 x 195 x 2500 mm
  • 4x latten van 19,5 x 30 x 2500 mm
  • 4x latten van 30 x 62 x 2500 mm
  • 4x latten van 30 x 30 x 2500 mm
  • 1x doos met 200 zelfborende schroeven van 5 x 50 mm

Zelfborende schroeven van 5 x 50 mm is de standaardmaat. Deze maat heb je bij alle doe-het-zelf projecten nodig.

Klus tips voor het maken van een steigerhouten bank

Professionele bouwtekeningen zijn een must als je wilt klussen met steigerhout. Veel bouwtekeningen op het internet zijn niet compleet. Er kloppen onderdelen niet of de boodschappenlijst is er niet aan toegevoegd. Het vinden van echte, goede bouwtekeningen is niet gemakkelijk. Hier gaat dan ook veel tijd in zisteigerhouten bank makentten.

Een andere handige tip is om altijd je gereedschap te checken. Kapot of versleten gereedschap kan zeer gevaarlijk zijn. Ga dus altijd veilig te werk!

Behandel de steigerhouten planken met beits. Dit voorkomt dat het hout gaat verkleuren. Je kunt hiervoor Whitewash en Greywash gebruiken.

Je moet je dus altijd een paar dingen afvragen voordat je begint met klussen. Heb ik het juiste gereedschap in huis? Is dit gereedschap niet versleten of kapot? Heb ik de juiste materialen? Beschik ik over professionele bouwtekeningen? Is het antwoord op al deze vragen ‘ja’, dan kun je aan de slag met het maken van een steigerhouten bank!

Bouwtekeningen steigerhouten bank direct downloaden!

Zoals ik in dit artikel al aan gaf, zijn professionele bouwtekeningen echt een must. Op het internet staan veel bouwtekeningen, maar deze missen essentiële onderdelen. Hierdoor zijn al een paar doe-het-zelf projecten van mij uitgelopen op een fiasco …

Een tijd terug ben ik via Google terecht gekomen op een heel groot pakket met professionele bouwtekeningen. In dit pakket zaten meer dan 10.000 bouwtekeningen die je in .PDF bestand kunt downloaden. Hartstikke handig!

Dit pakket heet: ‘Fred’s Bouwtekeningen’ en is gemaakt door Fred Schouten. Fred Schouten is een ervaren steigerhout klussers en deelt al zijn ervaringen in het bouwtekeningen pakket.

Al deze bouwtekeningen bevatten simpele handleidingen, waarin stapsgewijs wordt beschreven hoe je bijvoorbeeld een steigerhouten bank in elkaar kunt zetten.

Ben je geïnteresseerd in professionele bouwtekeningen? Dan geef ik je de gouden tip om Fred’s Bouwtekeningen een keer te gaan bekijken.

Leaderboard-728x901

Klik hier om direct een kijkje te nemen op de site van Fred Schouten >>>

Ik wens je nog erg veel doe-het-zelf plezier!

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*