Steigerhout. Waarom is dit materiaal opeens zo populair?

Steigerhout doe-het-zelf

Al een tijdje is steigerhout mateloos populair. De trend op het gebied van wonen en tuin is op dit moment meubels van steigerhout. Wanneer je op Instagram of Pinterest rond kijkt kun je al genoeg inspiratie vinden om je huis in te richten met steigerhouten meubels. Een aantal jaar geleden was bijna nog niemand bekend met de term ‘steigerhout’. Hoe komt het dat steigerhouten meubels als paddenstoelen uit de grond schieten?
steigerhout bank

Multifunctioneel

De grootste reden hiervoor is dat steigerhout eigenlijk overal bijpast. Het is een multifunctioneel materiaal. In elke kamer kun je iets van dit materiaal neerzetten. Je hebt tegenwoordig steigerhouten kasten, salontafels en zelfs loungebanken.

Winkels

Ook in winkels komt steigerhout steeds meer terug. Dit materiaal is namelijk heel goed te gebruiken als je in een winkel de link wilt leggen met natuur. Het materiaal is al mateloos populair bij kappers- modezaken. Ook in de horeca hadden ze dit al snel door. Dit materiaal heeft een sfeervolle en duurzame uitstraling.
Voordelig

Een andere reden waarom steigerhout opeens zo mateloos populair is, is omdat het relatief voordelig materiaal is. De bomen waarvan steigerhout afkomstig is groeien snel weer aan. Hierdoor krijgt dit een duurzaam karakter. Bomen kappen voor steigerhout is minder belastend voor het milieu dan bomen kappen voor andere hout soorten.

Weinig onderhoud

Nog een goede reden voor het stijgen van de populariteit is omdat het materiaal weinig onderhoud nodig heeft. Steigerhout kan zich goed weren tegen weer en wind. Dit is voor meubelmateriaal (vooral tuinmeubelen) natuurlijk een groot voordeel. Ook het stoere en robuuste karakter van steigerhout wordt versterkt door weersomstandigheden. Je kunt ook zeggen dat steigerhout een ‘kindvriendelijk’ materiaal is. Door de lange vezels waaruit het hout bestaat, is de kans om splinters minimaal.

Kortom, steigerhout is een materiaal dat overal bijpast, relatief voordelig is en omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Ben je door het lezen van deze blogpost enthousiast geraakt en wil je zelf aan de slag gaan? Kijk dan hier voor handleidingen en bouwtekeningen. Heb je zelf nog weinig inspiratie? Kijk dan snel hier om meer inspiratie op te doen.

Comments

comments

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*